Geroosterde zalm met pikante mangomarinade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de koriander kort onder koud stromend water en dep hem droog met keukenpapier. Snijd de steeltjes eraf en houd de blaadjes apart.
  • 2 Schil de gember. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes. Pel het teentje knoflook. Pers het sap uit de twee limoenen. Doe alle ingrediënten in een blender, samen met de koriandersteeltjes en de rietsuikersiroop. Mix alles goed tot een gladde marinade en giet ze door een zeef.
  • 3 Leg de zalmfilets in een schaal, overgiet ze met 2/3 van de marinade en laat even rusten. Doe de resterende marinade terug in de blender. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg ze toe aan de marinade in de blender en mix alles tot een dikke salsa. Doe de mangosalsa in een kom, hak de korianderblaadjes fijn en voeg ze er aan toe. Roer goed.
  • 4 Haal de zalmfilets uit de marinade. Borstel de stukken vis lichtjes in met Solo vloeibaar en gril ze ongeveer 3 minuten aan elke kant. Serveer er de heerlijk exotische mangosalsa bij.

Geroosterde zalm met pikante mangomarinade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kiphapjes
20-30 min -
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept