Griet op een bedje van prei met wittewijnsaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de filets in boter en olie. Kruid ze met zout.
  • 2 Snij de prei in ringen en kook ze. Stoof ze hierna op. Kruid met peper en zout.
  • 3 Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in gezouten water. Giet ze af en draai ze door de passé-vite. Kruid met peper en zout.
  • 4 Voeg de eigelen toe en meng goed met een garde.
  • 5 Leg bakpapier op een bakplaat en draai torentjes van de puree met een spuitzak. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten.
  • 6 Laat een klontje boter smelten en snipper de ui en de selder grof.
  • 7 Stoof ze in de warme boter. Gooi er ook de tijm en de laurier erbij.
  • 8 Als de groenten gestoofd zijn, schenk een flinke scheut wijn bij. Roer tot de wijn volledig is weggekookt.
  • 9 Schenk de visfond in de pot, samen met de room. 1
  • 0 Laat de saus 10 minuten inkoken op een zacht vuurtje. 1
  • 1 Zeef de saus en werk ze af met een beetje citroensap.

Griet op een bedje van prei met wittewijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met wittewijnsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue met brood en groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kip met wittewijnsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept