3 - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
4 - Snipper de ui en het knoflookteentje fijn.
5 - Rasp de parmezaan.
6Voorbereiding
7 (± 25 min.)
8 Kook de diepgevroren erwten 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Prak de helft van de erwten.
9 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en het knoflook 1 min. Voeg de geprakte erwten toe en roerbak 2 min. Voeg de room en de rest van de erwten toe. Meng er 100 g geraspte parmezaan onder en kruid met zwarte peper. Laat even inkoken.1
0 Kook intussen de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er meteen de saus onder. 1
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmhaasjes ± 5 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zeezout.1
2 Afwerking1
3 Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de rest van de parmezaan en wat rucola. Verdeel er de zalmhaasjes over. Serveer met een groen slaatje.1
4 Tip1
5 Ook lekker: vervang de zalm door kabeljauwhaasjes.
gebakken zalm met linguine in romige is een recept van Solo Open Kitchen