Gekruide zalm met aubergines en tomaten

2
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hak de knoflook fijn en snijd de aubergine en de tomaten in blokjes. Verwijder het harde deel van de tomaten.
  • 2 Doe die samen in een pan en giet er flink wat olijfolie bij en laat alles 30 minuten zachtjes sudderen.
  • 3 Kruid met peper en zout en voeg op het laatst wat citroensap en wat basilicum blaadjes toe.
  • 4 Verwarm de oven op 180C.
  • 5 Leg de plakjes zalm op een plat vlak, wrijf deze in met olijfolie en kruid stevig met het pepermengsel en fleur de sel.
  • 6 Rol de zalm rond een houten stokje en leg deze 5-7 minuten in de oven. (Gebruik hier bijvoorbeeld 2 voor de oven geschikte schaaltjes voor en laat de beiden kanten van de stokjes erop rusten.)
  • 7 Je kunt ze ook even snel grillen op de grillplaat (let op niet te lang, dan worden ze droog).

Gekruide zalm met aubergines en tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenkip met aardappelpartjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept