Zoek
Zeetong
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 noordzeetongen (elk 600 à 700 g)
130 g solo boter (niet vloeibaar)
4 eetl peterselie
1/2 citroen
peper en zout
Bereiding
1
Ontvel de zeetong. Snijd de kleine vinnetjes aan de zijkant van de zeetong en de kop weg.
2
Spoel alle onreinheden af onder koud, stromend water.
3
Dep droog met een propere handdoek, breng daarna op smaak met peper en zout.
4
Kleur de boter op een hoog vuur bruin in een pan met antiaanbaklaag.
5
Leg de vis in de pan en voeg constant klontjes boter toe, zodat de boter niet verbrandt.
6
kleur beide kanten van de vis bruin, neem daarna de vis uit de pan en hou warm.
7
Zet de pan van de zeetong terug op vuur, voeg 50 g boter toe tot ze bruist, neem daarna de pan van het vuur.
8
Hak de peterselie fijn, breng de boter op smaak met peper, zout, het sap van een halve citroen en de peterselie.
9
Leg de zeetong in de pan en serveer meteen.1
0
Tip: Serveer de zeetong met aardappelen of puree1
1
voor mensen die geen vis kunnen fileren, kan je het best al 1
2
schoon in de viswinkel kopen.
Zeetong is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept