3 - Bak kort aan beide zijden in voldoende boter (boter wordt later nog gebruikt om te dresseren)
4 De Sjalotjes:
5 - Snij de sjalotjes zeer fijn en stoof ze glazig
6 - Kruid met peper en zout
7 - Voeg enkele druppels Worcestershire saus toe (naar smaak)
8 De Witte pensen:
9 - Bak de pensen langs twee zijden1
0 - Ontdoe de pensen van hun vel1
1 - Snij in schijfjes van +/- 1,5 cm1
2 De Butternut pompoen:1
3 - Ontdoe de pompoen van schil en zaden1
4 - Snij in blokjes van +/- 2 cm1
5 - Kook gaar in licht gezouten water1
6 - Doe in de blender en hak fijn met een weinig kookvocht1
7 - Giet in een kom en voeg gemalen parmezaan toe, roer tot hij gesmolten is1
8 - Voeg peper, zout en room toe tot een gladde crème verkregen wordt1
9 - Laat in de crème enkele verse blaadjes basilicum trekken (30'), daarna verwijderen2
0 Het Afwerken/dresseren:- Schik de Sint-Jacobsvruchten afwisselend met de witte pensen op een bord- Breng de sjalotjes aan op de witte pensen- Overgiet de sjalotjes met de boter die gebruikt werd om de Sint-Jacobsvruchten te bakken- Leg de verse bieslook op de sjalotjes- Werk af met een pluim butternut pompoen
Sint-Jacobsvruchten met witte pens is een recept van Solo Open Kitchen