Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots

4
28 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de tonijnsteaks in met 1 eetlepel olie en laat ze in ca. 15 minuten liggen. Haal de haricots verts af. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • 2 Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Voeg de aardappel en haricots verts toe en kook ze in ca. 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken.
  • 3 Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de olijven in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil er dun af en pers de citroen uit.
  • 4 Klop in een schaal 2 eetlepels citroensap met 3 eetlepels olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de haricots verts, de aardappelplakjes, de tomaatreepjes en olijven erdoor.
  • 5 Verhit de vloeibare boter in een koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tonijnsteaks erin en bak ze op hoog vuur in ca. 3-4 minuten bruin, keer de steaks halverwege. Strooi er zout en peper over.
  • 6 Schep de haricots vertssalade op vier borden en leg de tonijnsteaks erop.
  • 7 Roer de rest van het citroensap door het bakvet en laat de kook erover komen. Schenk de citroenjus over de tonijnsteaks. Garneer met blaadjes basilicum.
  • 8 Lekker met brood of gekookte rijst.

Gebakken tonijnsteak op een salade van haricots is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Gado gado met kroepoek
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Alain Carons niçoise de legumes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept