Zoek
Gemarineerde haringfilet met groentemengeling
10
230 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
10 st. haringfilet
0,500 kg ui
0,300 kg wortel
1 st. citroen
0,150 l azijn
0,150 l witte wijn
0,150 l water
0,050 l maïsolie
0,050 kg jeneverbes
0,005 kg kruidnagel
0,003 kg peperbolletjes
Kruidenboeket
Bereiding
1
Haringfilets ontzouten (gedurende ongeveer 12 uur in koud licht stromend water spoelen).
2
Ui in ringen snijden.
3
Wortelen met een canneleermes inkerven en in plakjes snijden.
4
De citroen tot op het vruchtvlees schillen en in plakjes snijden.
5
De haringfilets in een kom schikken afwisselend met groenten, kruidenboeket, kruiden en citroenplakjes.
6
Witte wijn, azijn en water mengen en over het geheel gieten.
7
Met olie besprenkelen.
8
Gedurende minimum 3 dagen, afgedekt met plasticfolie en onder druk (deksel of bord) in de koelkast marineren.
9
Men kan de gemarineerde haringfilet eventueel op de volgende manier schikken:1
0
- Koude groentemengeling op een koud bord schikken.1
1
- Haringfilets laten uitlekken en op de groentemengeling schikken.
Gemarineerde haringfilet met groentemengeling is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
Snack
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met gegrilde paprika’s
Bekijk recept
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
15 min
Snack
Bekijk recept
Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min
Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept