Zoek
Scampi's op Marseillese wijze
6
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
36 scampi's
2 sjalotjes
1 ui
4 teentjes look
1 bosje bladpeterselie ( als je dit niet vindt neem dan gewone )
Solo
grote scheut Ricard of pastis
2 brikjes Room
peper
zout
Bereiding
1
- pel de scampi's en verwijder het darmkanaal
2
- snij de ajuin, de peterselie en de sjalotjes fijn
3
- Knijp de look fijn met knijper
4
- Smelt een klont solo in de pan tot het schuim wegtrekt en stoof er de ui en de sjalotjes in tot ze glazig zijn .
5
- Voeg er de look ( pas op, de look mag NIET bruin worden of die geeft een bittere smaak ! ) en de scampi's toe
6
- Laat even bakken tot de scampi's kleur krijgen ( niet meer glazig zijn, niet te lang anders worden ze taai!!! )
7
- Voeg er de Ricard of pastis aan toe en flambeer ( pas op voor dampkap! )
8
- Voeg er de room aan toe, laat even inkoken, doe er de peterselie bij, kruid af met peper en zout.
9
Lekker met stokbrood om de saus allemaal mee op te smullen...1
0
Smakelijk !
Scampi's op Marseillese wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept