- pel de scampi's en verwijder het darmkanaal"},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- snij de ajuin, de peterselie en de sjalotjes fijn"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- Knijp de look fijn met knijper"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- Smelt een klont solo in de pan tot het schuim wegtrekt en stoof er de ui en de sjalotjes in tot ze glazig zijn ."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- Voeg er de look ( pas op, de look mag NIET bruin worden of die geeft een bittere smaak ! ) en de scampi's toe"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- Laat even bakken tot de scampi's kleur krijgen ( niet meer glazig zijn, niet te lang anders worden ze taai!!! ) "},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- Voeg er de Ricard of pastis aan toe en flambeer ( pas op voor dampkap! ) "},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- Voeg er de room aan toe, laat even inkoken, doe er de peterselie bij, kruid af met peper en zout."},{"@type":"HowToStep","text":"9. Lekker met stokbrood om de saus allemaal mee op te smullen..."},{"@type":"HowToStep","text":"10. Smakelijk !"}],"recipeYield":"6 "}