Zoek
Sole Meunière
4
10 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 zeetongen van 300 à 400 g
4 eetlepels bloem
1 citroen
Peterselie
peper & zout
Bereiding
1
- Laat de vis in de viswinkel schoonmaken.
2
- Kruid de tong met peper en zout, haal hem door de bloem en klop het teveel aan bloem af.
3
- Laat voldoende vetstof smelten in de pan en leg de tong erin wanneer de vetstof begint te schuimen.
4
- Bak de tong aan elke kant gedurende 3 à 4 minuten.
5
- Voeg het citroensap eraan toe.
6
- Serveer de vis met aardappelen en giet de botersaus eroverheen.
7
- Overstrooi het gerecht rijkelijk met de fijngehakte peterselie.
8
STAP 1 : Kruid de tong voor je hem door de bloem haalt.
9
STAP 2 : Gebruik veel vetstof (voor het schuim). 1
0
STAP 3 : Bak de tong gedurende 3 à 4 minuten aan elke kant. 1
1
STAP 4 : Blus de margarine met het citroensap.1
2
STAP 5 : Overstrooi met peterselie.
Sole Meunière is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Yellow fin sole met zuurkool
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Harira met harissa
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visstoof met tomaten en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lasagne Sole d’Italia
Hoofdgerecht
Bekijk recept