Japanse zalm uit de oven

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 4 zalmfilets van ca. 125 g per stuk
  • 2 zout en versgemalen peper
  • 3 4 teentjes knoflook
  • 4 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman)
  • 5 2 eetl. limoensap of citroensap
  • 6 3 eetl. roerbakolie of wokolie
  • 7 600 g panklare spinazie
  • 8 2 eetl. gembersiroop
  • 9 aluminiumfolie1
  • 0
    Voorbereiding
    :1
  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg elke zalmfilet op een stuk aluminiumfolie van 20x30 cm. Bestrooi de zalm naar smaak met peper en zout. Pers de teentjes knoflook boven de zalm en sprenkel de sojasaus en limoensap of citroensap erover. Vouw de folie langs de zalm omhoog en (als pakketjes) goed dicht.1
  • 2 Bereiden:1
  • 3 Zet de vispakketjes 15 minuten op een bakplaat midden in de oven. Verhit intussen de olie in een wok of hapjespan. Roerbak de spinazie en laat deze in 5 minuten slinken. Breng de spinazie op smaak met de gembersiroop, zout en versgemalen peper. Serveer de zalmpakketjes met de spinazie bij pandanrijst, notenrijst of gele rijst.1
  • 4 Variatie:1
  • 5 De spinazie kan eventueel worden vervangen door Chinese kool.1
  • 6 Wijnadvies:1
  • 7 Droge rosé uit bijvoorbeeld Zuid-Frankrijk of van de Loirestreek, dan wel uit Italië (9-11ºC).

Japanse zalm uit de oven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept