Risotto met zeevruchten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en snipper fijn, spoel de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes, scheur de basilicumblaadjes grof.
  • 2 Was/spoel de venusschelpen meerdere malen tot alle zandrestjes weg zijn.
  • 3 Doe ze in een koekenpan met het laatste aanhangende water, samen met een gepeld teentje knoflook, laat ze op een hoog vuur opengaan.
  • 4 Haal de schelpen leeg zodra ze open zijn, zeef het kookvocht en hou apart.
  • 5 Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en fruit hier de ui in aan, voeg de risottorijst toe en bak hem al roerend even mee tot alle olie is opgenomen.
  • 6 Voeg een scheutje witte wijn toe en de paprikablokjes, breng aan de kook.
  • 7 Voeg vervolgens, al roerend, beetje bij beetje de bouillon en het kookvocht van de venusscelpen toe, voeg telkens vocht toe als het vorige is opgenomen door de rijst.
  • 8 Herhaal dit tot alle bouillon op is.
  • 9 Meng naar eigen smaak geraspte Parmezaan onder de risotto, kruid af met pezo.1
  • 0 Voeg de venusschelpen toe en naar eigen smaak gehakte basilicum en een straaltje olijfolie.

Risotto met zeevruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Vistaart
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept