1 Hak de zalmfilet en de gerookte zalm in heel fijne stukjes.
2 Doe de gehakte zalm in een schaal, giet er het limoensap bij, strooi er de dille over, afkruid met pezo.
3 Meng alles goed door mekaar en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
4 Meng er na 15 minuten de tzaziki onder.
5 Meng ondertussen in een kom de balsamicoazijn met wat pezo, klop er de olie door.
6 Meng de dressing met de spinazieblaadjes.
7 Dresseer de spinazie op 4 borden, leg in het midden van het bord een ronde of.....dresseerring, doe er de gemarindeerde zalm in, druk deze lichtjes aan, verwijder de ring.
8 Serveer met een driehoekje toast.
9 Tzaziki: Meng 250 ml Griekse yoghurt met 1/2 geraspte komkommer (deze eerst kruiden met zout, daarna afspoelen en goed laten uitlekken), 1 uitgeperst teentje knoflook, 1,5 el goede olijfolie, afkruiden met zwarte peper. Facultatief kan je er ook enkele plukjes dille aan toevoegen.