Zoek
wijtingballetjes met borage cress
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gram wijtingfilets
1 eetlepel ketjap manis
2 eieren
2 tomaten
3 beschuiten
1 eetlepel tomatenpuree
1 grote ui
2 teentjes look
100 gram boter
1 blaadje laurier
1 theelepel kerriepoeder
1 liter visbouillon
4 eetlepels borage cress
peper en zout naar smaak
Bereiding
1
Snijd de wijtingfilet in kleine stukjes en maal deze fijn in een keukenmachine.
2
- Smelt 25 gram boter en voeg deze samen met de eieren, de fijngeknepen beschuiten en de ketjap toe aan de wijtingmassa.
3
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en vorm er kleine balletjes van.
4
- Pel en snipper de ui en het knoflook en fruit deze in de rest van de boter.
5
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de tomatenpuree toe.
6
- Voeg het laurierblaadje, kerriepoeder en de visbouillon toe en laat het geheel aan de kook komen.
7
- Voeg de wijtingballetjes toe en laat het geheel in ca 18 minuten gaar worden.
8
- Haal de wijtingballetjes uit de saus en verdeel ze over de borden.
9
- Laat de saus nog wat inkoken en breng op smaak met peper en zout.1
0
- Lepel de saus over de wijtingballetjes en bestrooi met de borage cress.1
1
Borage Cress heeft een zeer bijzondere oester-komkommer smaak.
wijtingballetjes met borage cress is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegaburger met sesammayonaise en komkommer
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete groentetuin
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Wijtingballetjes in tomatensaus
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wijtingballetjes in tomatensaus
0 min
Bekijk recept