Jeroen Meus - Rog met kappertjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in de vorm van een tonnetje (pommes chateaux).
  • 2 Kook de aardappelen net niet gaar in een pot gezouten water.
  • 3 Strooi wat bloem op een groot bord. Haal de roggenvleugels uit de koelkast en kruid ze met peper van de molen en een snuifje zout. Wentel de vis door de bloem en klop er de overtollige bloem af.
  • 4 Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin aan beide zijden op een matig vuur (drie à vier minuten aan elke zijde). Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen.
  • 5 Schep tijdens het bakken regelmatig wat braadvet over de roggenvleugels, zodat de vis voldoende sappig blijft.
  • 6 Versnipper de krulpeterselie. De steeltjes gebruik je niet.
  • 7 Smelt een klontje boter in een pot en laat de aardappelen er zachtjes in bakken.
  • 8 Haal de gebakken vis uit de pan en hou deze warm. In diezelfde pan bereiden we nu de saus. Smelt een klont boter en voeg er de kappertjes aan toe. Blus de pan met het sap van een citroen.
  • 9 Meng de verse peterselie onder de aardappelen. 1
  • 0 Serveer de roggenvleugel met enkele aardappeltjes en schep er een lepel saus overheen.1
  • 1 Dit gerecht kan je al op tafel zetten vanaf €6,5 per persoon.

Jeroen Meus - Rog met kappertjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Jeroen Veldkamps bonbonkoffie
5 min
Bekijk recept
Jeroen Veldkamps frozen Irish coffee
5 min
Bekijk recept
Sticky toffeecake van Jeroen
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Jeroen Velkamps espresso martini
5 min
Bekijk recept