1 Week 8 satéstokken 30min. van tevoren in heet water. Doe voor de groene tabascomayonaise de eierdooiers in een kom met tabasco, citroensap en een snuif zeezout en witte peper. Roer goed door met een garde en voeg terwijl je doorroert, heel geleidelijk de olie toe. Start met druppel voor druppel en bouw het geleidelijk op tot een gestaag stroompje, klop door tot je de dikte hebt van dikke vla. Doe de mayonaise over in een kom en dek af en zet tot het moment van gebruik in de koelkast.
2 Doe de sint-jakobsschelpen in een schaal met olijfolie, citroensap en knoflook en doe er wat zeezout en versgemalen zwarte peper bij. Dek af en zet 30 min. in de koelkast. Rijg 3 sint-jakobsschelpen aan elke satéstok. Doe het broodkruim op een bord met de kruiden en roer goed door. Rol per keer 1 spies door het broodkruim tot de sint-jakobsschelpen licht zijn bedekt. Maak de bakplaat van de barbecue flink heet. Scheur twee vellen bakpapier van ongeveer hetzelfde formaat als de bakplaat af en leg ze op de bakplaat. Kwast ze in met een beetje olijfolie en leg dan de spiesen erop. Bak 2 min. aan weerskanten tot het kruim goudkleurig is en het vlees van de sint-jakobsschelpen nog steeds zacht in het midden. Serveer met de tabascomayonaise.
Kruidige sint-jakobsschelpen met groene is een recept van Solo Open Kitchen