Koningskrab uit de oven met espelettepeper

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de ontdooide krabbenpoten door op de gerichten en snijd ze vervolgens doormidden in de lengte. Je kan dit veiliger doen met behulp van een goede keukenschaar. het karkas van de poten is vrij zacht, in tegenstelling tot dat van bijvoorbeeld de noordzeekrab of kreeft.
  • 2 Verwijder de eventuele kraakbeentjes, lange, doorschijnende, plastiekachtige plaatjes die zich tussen het krabbenvlees bevinden.
  • 3 Schik de krabbenpoten in een ovenschaal, dek af en plaats in de koeling.
  • 4 Snipper de sjalot fijn en stoof deze lichtjes aan in de chiliolie, voeg er de espelettepeper en de geraspte citroenschil aan toe. Laat alles afkoelen.
  • 5 Spoel de koriander in ijskoud water en zwier droog. Pluk de koriander en hak grof.
  • 6 Meng het gestoofde sjalotmengsel met de boter op kamertemperatuur, voeg de korander toe en een weinig zeezout Schik de boter op alufolie en rol op tot een stevige cilinder. Plaats de boterrol gedurende ongeveer 20 minuten in de diepvries. Als je de boter op voorhand maakt, kan je deze gewoon in de koelkast laten opstijven.
  • 7 Snijd dunne plakjes van de boter en verdeel over de krabbenpoten. Verwarm de oven voor op 200°C met de grill aan. Als je niet over deze functie beschikt, verminder dan de bereidingstijd.
  • 8 Zet de krabbenpoten gedurende 8 à 9 minuten in de oven (6 à 7 minuten met grill) Zorg dat de boter goed gesmolten is. Schik de krabbenpoten in een schaal en overgiet met de gesmolten kruidenboter.

Koningskrab uit de oven met espelettepeper is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige aubergines op Indiase wijze
Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika
Bijgerecht
Bekijk recept
Mechelse koekoek met sinaasappel en sjalot
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van wortelen en ananas
15 min
Bekijk recept

Gevulde chayotes met koningskrab (Suriname)
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante ravioli van kingkrab met avocado
20 min Voorgerecht
Bekijk recept