Gebakken poon met paddenstoelen en tomatensaus

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Trek de kleine graatjes eruit.
  • 2 Schil tomaten, ontpit en hak in blokjes.
  • 3 Laat een pannetje warm worden met een scheutje olijfolie. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Laat 7 minuten zacht fruiten zonder kleuren.
  • 4 Voeg tomaten, snuifje suiker en marjolein toe. Laat een kwartier tot 20 min. koken zonder deksel tot gebonden tomatensaus.
  • 5 Snijd knoflook in dunne schijfjes. Laat 3 à 4 min.bakken in pan met antikleeflaag in wat olijfolie. Laat de look niet kleuren, roer dus. Schep look uit de pan.
  • 6 Zet dezelfde pan op het vuur en voeg olijfolie toe. Draai de poon in wat bloem en bak in de geurige olie. Bak langs elke kant een minuut of twee, drie. Wanneer gaar, uit de pan en warm houden in lauwe oven.
  • 7 Giet een nieuwe geut olijfolie in de pan. Bak hierin de paddenstoelen in schijfjes. Deze zijn na ca 3 min. gaar.
  • 8 Giet de tomatensaus in de pan bij de champignons
  • 9 Laat vlug even aan de kook komen.1
  • 0 Giet saus over visfilets1
  • 1 Werk af met fijngehakte bieslook en gebakken schijfjes knoflook

Gebakken poon met paddenstoelen en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept