Zoek
Krabkoekjes
6
30 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 blikjes krab (à 170gr)
20 gr boter
70 gr bloem
100 ml melk
1 citroen, uitgeperst
30 gr paneermeel
15 gr verse koriander, fijngesneden
3 el zonnebloemolie
4 el chilisaus
Bereiding
1
- laat de krab uitlekken
2
- verhit de boter in een steelpan, voeg 20 gr bloem toe en roer 2 min op laag vuur tot een egale massa
3
- schenk de melk erbij en blijf roeren tot het geheel gebonden is, laat op laag vuur 5 min garen
4
- neem de pan van het vuur en meng de krab, 1 el citroensap, het paneermeel en de helft van de koriander erdoor, breng op smaak met peper en zout
5
- vorm met vochtige handen 12 platte krabkoekje van het mengsel
6
- bestrooi een bord met de rest van de bloem en wentel de koekjes erdoor, klop de overtollige bloem eraf
7
- verhit de olie in een pan en bak de koekjes in 2-3 min goudbruin en krokant, keer halverwege, laat uitlekken op keukenpapier
8
- meng de chilisaus met 1 el water, 1 el citroensap en de rest van de koriander
9
- serveer de krabkoekjes met de chilisaus
Krabkoekjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Garnalen-krabkoekjes
20 min
Bekijk recept
Krabkoekjes
30 min
Snack
Bekijk recept
Thaise Krabkoekjes
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalen-krabkoekjes
10-20 min -
Bekijk recept
Garnalen-krabkoekjes
20 min
Bekijk recept
Krabkoekjes
30 min
Snack
Bekijk recept
Thaise Krabkoekjes
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalen-krabkoekjes
10-20 min -
Bekijk recept