Zoek
scamp's op borsbeekse wijze
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
40 scampi's
4 grote uien
8 teenjtes look
2 grote rode paprika's
500 ml water
2 blokjes kipbouillon
pezo
3 buideltjes wilde rijst
olijfolie
Bereiding
1
kuis de scampi's en haal zeker het darmkanaal eruit.
2
snij 4 teentjes look fijn en doe ze in een doos die je kan afsluiten samen met wat olijfolie en de gekuisten scampi's.
3
snij de rode paprika in grove stukken en stoof deze aan in een potjes samen met 1ui.
4
voeg het water en de bouillon toe en laat 10min. pruttelen op een zacht vuurtje.
5
mix de saus en kruid naar smaak af met pezo.
6
bak de scampi's doe er op het laatste nog een fijn gesneden ui bij en 4 teentjes look.
7
kook de rijst beetgaar.
8
bordschikking:
9
leg de rijst op een hoopje met daarover de scampi's 1
0
doe de saus in apparte potjes op doe deze over de scampi's of ernaast.1
1
leg er een mooi bosje tuinkers bij.1
2
tip: dit gerechtje kan ook als voorgerecht met een stukje frans brood.1
3
smakkelijk
scamp's op borsbeekse wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept