Zoek
Ovenschotel kabeljauw
4
80 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 ml witte wijn
2 rode uien (in halve ringen)
8 takjes tijm
800 gr kabeljauwfilet
4 el olijfolie
1 citroen
4 el peterselie (fijngesneden)
1 teen knoflook (fijngesneden)
Bereiding
1
- breng voor de marinade de wijn aan de kook
2
- voeg de ui en de tijm toe aan de wijn en haal van het vuur
3
- laat helemaal afkoelen
4
- leg de vis in een beboterde ovenschaal, bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover
5
- laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren
6
- verwarm de oven voor op 200°C
7
- schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal, maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal
8
- schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min in de oven
9
- schenk als het te droog wordt wat wijn over de vis1
0
- rasp de citroenschil en meng met de peterselie en de knoflook1
1
- neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengselServeer bijvoorbeeld met aardappelpuree.
Ovenschotel kabeljauw is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met gehakt en groente
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept