Zoek
Zalmterrine met spinazie
9
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr wilde spinazie, zonder steel
300 gr zalmfilet
200 gr kabeljauwfilet
2 eierdooiers, losgeklopt
125 ml slagroom
2 el kappertjes
100 gr gerookte zalmfilet
125 ml crème fraîche
1 tl citroensap
1 el verse dille, fijngesneden
1 tl suiker
bakvorm met deksel ingevette ovenschaal (groter dan de bakvorm)
Bereiding
1
- kook de spinazie 30 seconden in kokend water, laat uitlekken
2
- snij de wilde zalm in de kabeljauw in reepjes
3
- meng de eidooiers met de slagroom en peper en zout
4
- verwarm de oven voor op 150°C
5
- bekleed een bakvom met een deel van de spinazie, laat de blaadjes over de rand hangen
6
- schep 2 el van het roommengsel in de vorm
7
- verdeel hierover de helft van de wilde zalm en 1 el kappertjes
8
- leg hierover de helft van de kabeljauw en schep er weer wat roommengsel over
9
- leg hierop de gerookte zalm1
0
- herhaal dit met de rest van de kabeljauw, kappertjes, roommengsel en eindig met de wilde zalm en roommengsel1
1
- vouw de spinazie over de terrine en bedek met de rest van de spinazie1
2
- leg het deksel op de vorm en zet hem in de ovenschaal, schenk er wat heet water bij1
3
- zet 30 minuten in de oven1
4
- laat afkoelen en zet 2 uur in de koelkast1
5
- meng crème fraîche, citroensap, dille en suiker met wat peper1
6
- stort de terrine op een bord en snijd hem in plakken1
7
- serveer met het sausje
Zalmterrine met spinazie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine met spinazie
45 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine Van Samuel L`Hoir
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmterrine
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Asperge-Zalmterrine Met Sallandaisesaus
Langer dan 2 uur -
Bijgerecht
Bekijk recept