1 Was de komkommer, snijd deze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
2 Stoom de mosseltjes onder deksel gaar in de ui en de witte wijn. Laat ze even afkoelen en pel ze uit. Meng de mosseltjes, de garnalen en de komkommerblokjes en verdeel dit over vier vormpjes of kommetjes.
3 Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Hak de tomaten grof en mix ze tot een vloeibare puree in de blender of met de staafmixer.
4 Zeef het tomatensap en warm het zachtjes op. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Breng het tomatensap op smaak met peper en zout en roer er van het vuur de gelatineblaadjes door. Vul daarmee de kommetjes met de mosselen en de garnalen. Laat opstijven in de koeling.
5 Meng de yoghurt en de mayonaise, voeg er enkele druppels citroensap aan toe en roer er een weinig olijfolie door. Spoel de kruiden en zwier ze droog. Pluk de helft en snijd deze fijn. Meng de gesneden kruiden bij de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
6 Stort de vormpjes uit en verdeel ze over vier borden. Garneer met wat geplukte kruiden en druppel de kruidendressing errond.
Terrine van tomaat met mosseltjes is een recept van Solo Open Kitchen