Zalmforel met witloof

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de buitenste bladeren van het witloof en snijd de groente in stukjes.
  • 2 Zet een pot op hoog vuur en laat een klontje Solo smelten. Doe het witloof in de pan. Roer en laat rustig bakken gedurende 10 minuten. Tot het witloof een zacht bruin kleurtje gekregen heeft.
  • 3 Giet de wijn bij het witloof. Zet het deksel op de pot en laat een kwartier sudderen.
  • 4 Meng mosterd en plattekaas. Voeg toe aan het witloof. Meng en laat 5 minuten pruttelen zonder deksel. Voeg ere en beetje zout aan toe.
  • 5 Trek ondertussen met een epileertangetje de eventueel fijne graatjes uit de zalmforel. Maak met een scherp mes een paar kruisvormige inkepingen in het vel van de vis. Peper en zout de zalm.
  • 6 Zet een pan met antikleeflaag op hoog vuur. Laat er een klontje Solo in uitsmelten.
  • 7 Bak de vis in de pan eerst met de velkant. Laat het bakken hevig verlopen zodat het vel lekker krokant wordt. Draai na 3 minuten de vis om. Bak langs de andere kant nog 2 minuten. Hou de zalm dan eventueel even warm.
  • 8 Meng goed wat fijngehakte bieslook onder het witloof. En verdeel de groente onmiddellijk over 4 warme borden. Het stoofvocht van het witloof dient als saus.
  • 9 Leg er de zalmforel op en serveer.

Zalmforel met witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vispaté parmentier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegarneerde Zalmforel
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde zalmforel
35 min of meer -
Bekijk recept
warme terrine van zalmforel en broccoli
0 min
Bekijk recept