2 Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.
3 Draai de gewassen en afgedroogde tongetjes in de bloem waar goed wat peper en zeezout zijn aan toegevoegd. Tik de overtollige bloem van de vissen.
4 Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en, wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje solo bij.
5 Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten, langs elke kant. Schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in de lauwe oven. Wie niet over een grote pan beschikt kan de vis ook in twee “shiften” bakken.
6 Giet het gebruikte bakvet weg.
7 Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje solo toe. Giet er het citroensap bij. Voeg de uitgelekte rozijnen, pijnboompitten en amandelschilfers toe. Laat nog een minuut bakken.
8 Schep de inhoud van de pan over de zeetongen. Werk af met fijngehakte bieslook.