Zoek
Gebakken zalm met ham en paddestoelen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g zalmfilet
4 grote aardappelen
Solo Vloeibaar
1 fijngehakte rode ui
1 kleine wortel, in fijne schijfjes
1 seldertak, fijngesneden
200 g bospaddestoelen, fijngesneden
50 g fijngesneden ham
sap van een halve citroen
1 glas droge witte wijn
zout en peper van de molen
Bereiding
1
Schil de aardappelen en snij ze in fijne schijfjes.
2
Strijk een bakblik in met Solo Vloeibaar en bedek de bodem met de aardappelschijfjes.
3
Strooi er wat zout en peper over en zet 25 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
4
Verhit drie eetlepels Solo in een braadpan.
5
Meng er de ui, de wortel, de paddestoelen, de ham en het citroensap doorheen.
6
Laat garen tot alle citroensap is verdampt en het mengsel begint te bakken.
7
Zet het vuur lager en laat zachtjes bakken tot de uisnippers zacht zijn.
8
Voeg de wijn toe en laat inkoken.
9
Breng op smaak met peper. 1
0
Leg de zalm op een groot stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. 1
1
schuif op een bakplaat en dan in de oven. 1
2
Doe dit 10 minuten voor de aardappelen klaar zijn. 1
3
Verdeel de vis over vier warme borden en serveer er de aardappelschijfjes rond.
Gebakken zalm met ham en paddestoelen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept