Tajine: gehaktballetjes in tomatensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt en de ui in een grote kom, bestrooi met zout naar smaak, zet afgedekt in de koelkast voor 3 uur.
  • 2 Maak je handen vochtig en draai van het gehakt balletjes. Verhit een tajine op hoog vuur met de olie en bak de gehaktballetjes in 3 minuten bruin. Haal ze uit de tajine en zet apart.
  • 3 Zet het vuur lager en doe de kruiden, specerijen, de tomaten, de knoflook en 125 ml water erbij. Laat 12 minuten af en toe roerend koken tot de saus iets is ingedikt.
  • 4 Roer de gehaktballetjes erdoor en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • 5 Breek de eieren in de pan en laat tot 5 minuten zachtjes koken tot het eiwit is gestold en de eidooiers nog iets vloeibaar zijn.

Tajine: gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept