3 - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
4 - Stamp de aardappelen fijn en meng met 1 eetl. boter en de eidooier. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.
5 - Snipper intussen de ui en de teentjes knoflook fijn.
6 - Rasp de parmezaan en meng onder het paneermeel.
7 - Verwarm de oven voor op 180 °C.
8Voorbereiding
9 (35 min.)1
0 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en1
1 het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groenten1
2 toe en laat even stoven tot al het vocht verdampt is.1
3 Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper en zout.1
4 2 Bak ondertussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.1
5 3 Doe het gehakt bij de groentemengeling en laat 5 min. sudderen.1
6 4 Verdeel over een ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met de parmezaanpaneermeelmengeling en leg er 1 eetl. boter in kleine klontjes op. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.
parmentierschotel met mediterraanse groenten is een recept van Solo Open Kitchen