Zoek
kruidige chipolata groenteschotel met bulgur
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
6 chipolatas (diepvriesvlees)
4 pruimtomaten (prunella)
2 venkelknollen
300 g bulgur
5 dl groentebouillon (0.5 blokje opgelost in 5 dl heet water)
3 eetl. olijfolie
1 koffiel. oregano (gedroogd
0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
zwarte peper (molen)
zout
Bereiding
1
Voorbereiding
2
(ontdooitijd + 10 min.)
3
- Laat de chipolata’s oppervlakkig ontdooien. Dep droog met keukenpapier.
4
- Snij de tomaten middendoor.
5
- Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in parten van maximaal 1 cm dik.
6
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
7
Voorbereiding
8
(± 50 min.)
9
1 Leg de tomaten met de snijkant naar boven in een ovenschaal, samen met de stukken venkel. Overgiet met1
0
de olijfolie en kruid met de tijm, de oregano, zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.1
1
2 Leg de chipolata’s op de groenten in de ovenschaal en bak nog 15 à 20 min. in de oven. Draai de worsten halverwege om.1
2
3 Doe intussen de bulgur in een kom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork.
kruidige chipolata groenteschotel met bulgur is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Libanese tabouleh
20 min -
Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgur met garnalen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Chaï (kruidige thee)
15 min
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept