3 - Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 - Snij de halve ongeschilde komkommer in
5 kleine blokjes van 1 cm.
6Voorbereiding
7 (20 min.)
8 Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en bak de diepgevroren runderreepjes 3 min. in verschillende porties. Kruid met peper en zout. Haal uit de wok en zet opzij.
9 Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de diepgevroren wokgroenten 5 min.1
0 Voeg de rijst, de ketjap manis, de sojasaus en de ketchup toe. Kruid met cayennepeper en zout. Roerbak 2 min.1
1 Roer er de komkommerblokjes en de gebakken runderreepjes onder.1
2 Bak ondertussen de eieren in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof tot spiegeleitjes.1
3 Afwerking1
4 Verdeel de groenten met de rijst en het vlees over borden of rijstkommetjes. Leg er een spiegeleitje bovenop.