2 - Verdeel de paprika's in vier, verwijder de zaadlijsten en pitjes, en snij in blokjes.
3 - Snij de courgettes en de aubergine in blokjes.
4 - Snij de rode uien en de lente-uitjes in stukjes.
5 - Laat de kikkererwten uitlekken.
6Voorbereiding
7 (20 min.)
8 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui, de paprika, de courgette en de aubergine 2 min. al roerend. Voeg het paprikapoeder, de oregano, de basilicum, de lente-uitjes en 1 dl water toe. Dek af en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
9 Voeg de kerstomaatjes, de kikkererwten, de suiker en het citroensap toe en laat 6 min. sudderen. Kruid met peper en zout en meng er de diepgevroren kervel onder.1
0 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers aan beide kanten goudbruin.1
1 Afwerking1
2 Dien de groenten op met de kaasburgers. Geef er rijst, couscous of pasta bij.1
3 Tip1
4 Kooktip1
5 - Geef deze groenteschotel een zuiderse afwerking met olijven, feta of stukjes gedroogde tomaat.1
6 - In plaats van kervel kan u fijngesnipperde verse basilicum of peterselie nemen
STOOFPOTJE VAN ZOMERGROENTEN MET KAASBURGER is een recept van Solo Open Kitchen