3 - Laat de runderreepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
4 - Snij de champignons in schijfjes en de kerstomaten in
2
5 - Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
6 - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper fijn.
7 - Snij de wortel met een dunschiller in fijne linten.
8 - Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
9 - Snipper de koriander, het citroengras en de munt fijn.1
0 - Rasp de gember.1
1Voorbereiding (± 20 min.)1
2 Verhit 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de gember, het knoflook, het pepertje, de lente-uitjes en het citroengras enkele minuten.1
3 Voeg de runderreepjes toe en roerbak 3 min. Kruid met peper en zout.1
4 Kook intussen de noedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.1
5 Haal het vlees uit de wok en voeg opnieuw 1 eetl. rijstolie toe. Roerbak de groenten enkele minuten. Voeg de soja- en oestersaus toe en laat nog even bakken. Voeg het vlees en de noedels toe en meng alles goed.1
6 Afwerking1
7 Bestrooi met de koriander en munt.1
8 Tip1
9 Vervang de verse groenten door een kant-en-klare wokmix van groenten (versmarkt) of een diepgevroren groentemengeling voor de wok.
SPICY RUNDERWOK MET GEBAKKEN GROENTEN is een recept van Solo Open Kitchen