gevulde paprika

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het water aan de kook en doe er het bouillonblokje in. Kook de rijst gaar. Roerbak het gehakt in een pan met olijfolie. Voeg de 4 koffielepels tomatenpuree toe, kruid met peper en zout en voeg een beetje gehakte peterselie toe. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe. Snij een hoedje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de paprika's in zacht kokende vleesbouillon. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en schik ze in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven. Meng een beetje bloem met enkele lepels koud kookvocht. Kook de vleesbouillon in met de tomatenpuree. Voeg de opgeloste bloem al roerend toe en laat verder koken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Voeg op het einde nog wat fijngehakte peterselie toe. Gaar de quinoa in groentenbouillon. Giet de quinoa af en roer hierdoor een klontje boter. Meng hieronder nog wat tuinkruiden naar keuze. Kruid met peper en zout. Schik de warme gevulde paprika's op een bord met de quinoa en een beetje saus.

gevulde paprika is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept