STEAK op de wijze van de boswachter

5
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak ze met de helft van het spek aan in wat olijfolie. Blus met de rode wijnazijn, doe er tijm en laurier bij. Laat bijna volledig inkoken
  • 2 doe er de madeira bij en laat opnieuw inkoken. Voeg er de runderfond bij en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef en druk uit
  • 3 Bak de rest van het spek knapperig met de gepelde uitjes. Roer door de saus. breng op smaak en hou warm
  • 4 kruid de biefstukken met peper en zeezout. Schroei ze dicht in hete boter of olijfolie in een goed hete pan.
  • 5 schik ze op de borden, leper er saus bij en serveer met waterkers en frieten

STEAK op de wijze van de boswachter is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boswachter cupcake
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept