4 - Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
5Voorbereiding
6 Liefst de dag voordien (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)
7 Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Schep regelmatig om.
8 Haal de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
9 Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe. Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpot bij en schep om. Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.1
0 Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.1
1 Voeg de krieken en de kriekenconfifi tuur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. zet koel weg.1
2 Op het moment zelf (15 min.)1
3 Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Kruid indien nodig bij met peper en zout.1
4 Afwerking1
5 Serveer met frietjes en een gemengde salade.
Stoofvlees met krieken en abdijbier is een recept van Solo Open Kitchen