Gehaktcijfers met een prima peterseliedip

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt nagaren.
  • 3 Hak de peterselie fijn.
  • 4 Meng het gehakt met 3 eetlepels peterselie en 1 eetlepel gyroskruiden. Rol van het gehakt 10 dunne rolletjes, maak er cijfers van en leg ze op een (ingevet) bakblik. Bestrijk ze dun met Solo Vloeibaar.
  • 5 Zet het bakblik in de oven en laat de gehaktcijfers in ca. 15 minuten gaar worden.
  • 6 Roer ondertussen de crème fraîche met 1 theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels koud water en 3 eetlepels peterselie.
  • 7 Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  • 8 Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de aubergine met de wortelreepjes en de rest van de gyroskruiden 8 minuten. Schep de warme rijst en de rest van de peterselie erdoor.
  • 9 Verdeel de rijst over 4 borden, leg de gehaktcijfers erop en schep de peterseliedip ernaast.

Gehaktcijfers met een prima peterseliedip is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peterseliedipsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalfsspiesje en komkommerrepen met peterseliedip
5 min Snack
Bekijk recept
Gezond
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept