Zoek
Stoofvlees op Gentse wijze
4
180 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg stoofvlees
4 st ajuin
66 cl donker bier of trappist
50 cl kriek
2 snede brood
4 el donkere mosterd
tijm
laurier
boter
bloem
pezo
Bereiding
1
Stoof de gesnipperde uien aan in een kookpot.
2
Verhit daarnaast een bakpan met boter. Wacht tot het schuim verdwenen is.
3
Kruid het vlees intussen met peper en zeezout.
4
Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten.
5
Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de kookpan.
6
Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
7
Blus de bakpan met het bier en giet alles bij de uien. Voeg indien nodig wat water toe tot het vlees net onderstaat.
8
Draai het vuur zo laag mogelijk. Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop.
9
Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.1
0
Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert, dan is het vlees veel sappiger.
Stoofvlees op Gentse wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept