Stoofvlees op Gentse wijze

4
180 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoof de gesnipperde uien aan in een kookpot.
  • 2 Verhit daarnaast een bakpan met boter. Wacht tot het schuim verdwenen is.
  • 3 Kruid het vlees intussen met peper en zeezout.
  • 4 Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten.
  • 5 Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de kookpan.
  • 6 Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
  • 7 Blus de bakpan met het bier en giet alles bij de uien. Voeg indien nodig wat water toe tot het vlees net onderstaat.
  • 8 Draai het vuur zo laag mogelijk. Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop.
  • 9 Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.1
  • 0 Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert, dan is het vlees veel sappiger.

Stoofvlees op Gentse wijze is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept