Zoek
seitanstoofpot
4
70 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 el olijfolie
2 uien (grof gesneden)
400 g seitan
2 laurierbladeren
1 el provencaalse kruiden
1 snede brood
2 el grove mosterd
1/2 l bruin bier
2 sneden peperkoek (in stukjes)
bruine suiker (optioneel)
Bereiding
1
-Verhit de olijfolie in een ruime pot. Bak hierin de uien.
2
- Bak de seitan aan in een aparte pan.
3
- Voeg de seitan, laurier en kruiden toe aan de uien.
4
- Roer om en giet de groentebouillon erbij.
5
- Smeer de mosterd op het brood en voeg dit toe aan het geheel.
- Laat het stoofpotje een uurtje sudderen.
6
(Dit kan je best een dag op voorhand doen zodat de smaken goed kunnen intrekken.)
7
- Voeg de dag zelf het bier en de peperkoek bij de stoverij en laat alles op een zacht vuurtje zonder deksel inkoken.
8
- Breng op smaak met peper en zout.
9
optioneel: Als je van zoet houdt, roer er dan vlak voor het serveren wat bruine suiker door.1
0
bron evavzw
seitanstoofpot is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker