2 - Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
3 - Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten.
4 - Snij de aubergine in blokjes.
5 - Snij de uien in halvemaantjes.
6 - Doe het tarwegriesmeel in een kom en giet er 2,5 dl kokend
7 water over. Laat 7 min. zwellen. Maak los met een vork.
8 - Snipper de peterselie fijn.
9 - Hak de pistachenoten grof.1
0Voorbereiding 1
1 ()1
2 (20 min. + 40 min. op de barbecue)Maak de Jamaicaanse saus: meng de rietsuiker met de sojasaus, 3 eetl. olijfolie, het pepertje, de kaneel, nootmuskaat, afgeritste tijm en zwarte peper.1
3 Schik de tomaten en aubergine in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.1
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Besprenkel met de balsamicoazijn en suiker, en laat karamelliseren.1
5 Meng het tarwegriesmeel met de uien, de peterselie, pistachenoten, rozijnen, tomaten en aubergine. Voeg het kookvocht uit de ovenschotel toe en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.1
6 Vul de paprika’s met de couscous. Leg er een klontje boter op en leg in een ovenschotel. Bedek met1
7 aluminiumfolie. Of verpak elke paprika in aluminiumfolie. Bak ze 40 min. op een hoek van een matig warme barbecue of in een op 200 °C voorverwarmde oven.1
8 Bestrijk de brochettes met de saus, dep even droog met keukenpapier en rooster 5 min. aan elke kant op de barbecue.1
9 Afwerking2
0 Dien de brochettes op met de gevulde paprika’s en de rest van de couscous
Jamaicaanse varkensbrochette met gevulde paprika is een recept van Solo Open Kitchen