Zoek
gehaktballen (bouletten)
2
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg gemengd gehakt
1 ei
peper
nootmuskaat
2 beschuiten
1/2 bussel peterselie (eigen goesting)
4 sjalotjes
1 soeplepels mosterd
1/2 liter warm water 1/2 rundsbouillon blokje
Bereiding
1
- doe alles in een grote mengkom in deze volgorde;
2
het gehakt,het ei,goed wat peper,de nootmuskaat,de beschuiten(verkruimeld),de fijn gesneden peterselie,de fijngesnipperde sjalotjes,en de mosterd.
3
-goed mengen met de vingers.
4
- ballen van rollen naar eigen gewenste dikte.
5
-halfuurtje in de frigo laten stijven.
6
-.........
7
-in een braadpan met solo de bouletten 5 minuten laten aanbakken aan 1 zijde.
8
-omdraaien en 5 minuten aan de andere zijde laten aanbakken.
9
-een deel van de rundsbouillon bij gieten en op een kleiner vuur 15 à 20 minuten laten stoven met deksel op.1
0
-misschien wat bouillon vocht bijdoen.1
1
-klaar.1
2
-serveer tip; gekookte patatjes met sla en tomaatjes,beetje mayonaise.
gehaktballen (bouletten) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Studentengoulash
0 min
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept