Gebraden varkensrollade

4
125 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de rollade in met 1 eetlepels mosterd en laat de rollade minstens een half uur liggen om op kamertemperatuur te komen.
  • 2 Verhit 125 g Blue Band in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Leg de rollade erin en bak hem in ca. 5 minuten rondom lichtbruin.
  • 3 Voeg de rest van de margarine toe en zet het deksel schuin op de pan. Braad de rollade op een matig hoog vuur ca. 45 minuten. Keer de rollade regelmatig en schep er wat braadvet over.
  • 4 Pel en snipper de ui. Schep de ui en rozijnen door het braadvet en braad de rollade in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  • 5 De rollade is gaar als een vleesthermometer ca 70°C aanwijst of als u in de rollade prikt en er helder vocht uit komt.
  • 6 Leg de rollade op een plank en laat hem ca. 10 minuten rusten. Houd de rollade warm in een oven van ca. 100°C of onder een stuk aluminiumfolie.
  • 7 Roer intussen nog een eetlepel mosterd en 2 dl water door het braadvet. Breng dit al roerende aan de kook en schraap de aanbaksels los. Kook het geheel ca. 5 minuten in tot een mooie jus. Doe de jus over in een juskom.
  • 8 Snijd de rollade in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een warme schaal.
  • 9 Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Gebraden varkensrollade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkensrollade met bieten-cranberrychutney
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept