2 Stoof de champignons. Voeg de stukjes ham, de Boursin en de room erbij en laat smelten. Laat het mengsel even doorkoken en bindt het eventueel tot een smeuige massa.Laat even afkoelen.
3 Snij uit het bladerdeeg vierkantjes.( 4 uit één plakje) Leg er een lepeltje van het mengsel op en vouw het flapje dicht bestrijk het met eigeel.
4 Bak het flapje af in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 15 min.
5 Boursinflappen als voorgerecht ( 12 stuks)Boursin Cuisine Knoflook en Fijne kruiden.100 gram achterham.125 gram champignons .6 plakjes bladerdeeg.1/2 paprika.1 teen knoflook.1 theelepel peterselie.peper en zout.1 losgeklopt ei.geraspte kaas
6 Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat het ontdooien.Snijd de steeltjes van de champignons en de achterham in blokjes. Hak de champignons, de achterham en de paprika fijn in een keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en voeg de geperste knoflook, peterselie, peper en zout en Boursin Cuisine Knoflook en Fijne Kruiden toe. Meng alles goed door elkaar.Snijd de plakjes bladerdeeg in de lengte doormidden. Leg op ieder plakje een lepel van het mengsel en vouw de plakjes dubbel.
7 Druk de randen van de flapjes stevig aan en bestrijk ze met het losgeklopt ei. Strooi er wat kaas op. Leg de flapjes op een bakplaat voorzien van bakpapier. Schuif ze in de oven. 20 minuten laten bakken tot de flapjes goudbruin zijn, even af laten koelen en smullen maar!
8 Serveer er 3 per persoon op een leuke manier gerangschikt met wat rucola blaadjes ter garnering.
Boursinflapjes klein ( aperitiefhapje) groot ( is een recept van Solo Open Kitchen