Gegratineerde varkenskroon

8
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vlees aanbraden, kruiden en 45' braden. (Varkenshaasje +/- 20').
  • 2 Broccoli in roosjes verdelen , stengels in plakjes snijden. Beetgaar koken of stomen.
  • 3 Sjalotten snipperen, champignons in schijfjes snijden.
  • 4 Sjalot fruiten , champiognong toevoegen en 7' laten stoven . Vocht bijhouden voor saus.
  • 5 Vlees in plakjes snijden.
  • 6 SAUS : Vetstof smelten , bloem erdoor roeren . Melk (niet alles) toevoegen en laten doorkoken . Pan van het vlees blussen met madera , eventueel zeven en bij saus voegen , vocht champignons en room toevoegen. (als saus nog te dik is rest melk toevoegen), Op smaak brengen.
  • 7 Samenstellen in beboterde ovenschaal: Sjalotmengsel, vlees, broccoli, saus , gemalen kaas.
  • 8 10 min verwarmen op 180)C, daarna gratineren
  • 9 Opdienen met aardappelen naar keuze

Gegratineerde varkenskroon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenskroon met pompoenpuree en kweeperensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met mosterdkorst en savooi
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met kruidenkaas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept