Zoek
Stifado (Grieks stoofvlees)
3
120 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr Stoofvlees
Peper, zout, nootmuskaat
50 gr Solo
500 gr Uien
3 teentjes Knoflook
400 gr Tomatenblokjes
15 cl Rode wijn
75 cl Runderbouillon (water met 2 blokjes)
Bloem
Kruidenbuiltje:
3 Laurierblaadjes
2 takjes Tijm
2 takjes Platte peterselie
Droge kruiden:
1 kl Oregano
2 Kruidnagels
1 kl Cayennepeper
1 kl Komijn
1 bosje Peterselie
Bereiding
1
- Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat en bak het bruin in een kleefpan met de helft van de boter.
2
- Doe er dan de bloem bij en bak al roerend aan.
3
- Giet het over in een stoofpot.
4
- Snij de uien in halve ringen en de knoflook in schijfjes.
5
- Hierna doe je de rest van de boter in de kleefpan en fruit je beiden aan.
6
- Giet het over in de stoofpot.
7
- Blus de kleefpan met de rode wijn en laat even inkoken.
8
- Giet het vervolgens over in de stoofpot en doe er de bouillon bij, de tomatenblokjes, de droge kruiden en het kruidenbuiltje.
9
- Stoof het gerecht gaar gedurende 1,5 uur à 2 uur (of 35 min in een snelkookpan).1
0
- Verwijder het kruidenbuiltje en overstrooi het geheel met de gehakte verse peterselie en roer het zachtjes onder het vlees.1
1
- Lekker bij frietjes of rijst.
Stifado (Grieks stoofvlees) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stifado (stoofschotel Met Rundvlees)
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept