Zoek
Ballekes in tomatensaus à la José
4
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 ajuin
1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes (400 gr)
1 blik water (of bouillon indien de balletjes vers bereid worden)
1 blikje tomatenconcentraat (70 gr)
3 blaadjes laurier
2 takjes tijm
2 klontjes suiker
peper & zout (naar smaak)
pili-pili (naar smaak, maar voorzichtig)
1 blokje runderbouillon (of bouillon van de balletjes bereiding)
1 koffielepel paprika
1 eetlepel bakboter
maïzena express (indien nodig om de saus aan te dikken)
600 gram gemengd gehakt
Bereiding
1
Verse balletjes:
2
- spreid het gehakt open in een platte schotel
3
- doe er 1 volledig ei in
4
- kruid naar smaak met peper en zout
5
- meng alles goed door elkaar
6
- breng een kookpot water aan de kook en voeg er een blokje rundsbouillon aan toe.
7
- rol de balletjes, niet te dik maar ook geen soepballetjes
8
- laat de balletjes +/- 10 min. in de kokende bouillon garen (niet roeren)
9
- schep de balletjes uit de bouillon en doe ze in een diep bordDe tomaten saus1
0
- versnijd de ajuin, smelt de boter en stoof de ajuin tot die mooi glazig oogt1
1
- voeg de gepelde tomaten toe en hervul het blik met water (of bouillon)1
2
- giet het water (of de bouillon) in de pot1
3
- voeg het tomatenconcentraat toe1
4
- kruid met peper, zout, pili-pili en paprika, voeg de blaadjes laurier en de takjes tijm toe1
5
- roer alles rustig onder op een licht vuur1
6
- wanneer de saus wat begint te dikken voeg je de balletjes toe1
7
- roer zachtjes door1
8
- wanneer de saus niet dik genoeg is, kan je er een beetje maïzena express aan toevoegen1
9
- laat alles op een laag vuur pruttelen
Ballekes in tomatensaus à la José is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Ballekes in tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ballekes in tomatensaus
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
tomatensoep met ballekes
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept
pasta met tomatensaus spek en ballekes
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept