2 Schil de wortelen en snij in de lengte in twee, vervolgens in niet te fijne blokjes.
3 Spoel de stengels van de selder en snij vervolgens in niet te fijne halve maantjes.
4 Snij de helft van de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
5 Meng het gehakt met het ei en enkele eetlepels paneermeel, kruid met nootmuskaat en pezo.
6 Vorm met vochtige handen gehaktballen van het gehakt.
7 Verhit drie eetlepels olie van de gedroogde tomaten en korst hierin de balletjes mooi bruin.
8 Leg de uien, de wortelen, de selder, de gesneden tomaten en de gedroogde tomaten rond de gehaktballetjes, kruiden met cayennepeper, de oregano en het takje tijm.
9 Overgiet met de rode wijn en laat onder niet volledig gesloten deksel 20 à 30 minuten garen, roer af en toe eens om.1
0 Maak een kruis op de kop van de overige tomaten en dompel ze 12 tellen in kokend water en vervolgens in ijswater.1
1 Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.1
2 Laat de tomatenblokjes 5 minuten meestoven.1
3 Serveer de balletjes met zelfgemaakte frietjes en mayonaise.1
4 Tip: voor de liefhebbers, 1 geschilde rode paprika in blokjes gesneden, toevoegen samen met de andere groenten.