1 Snij de uien, de paprika's, de wortelen, de aardappelen en de pastinaken in kleine stukjes. Hak de teentjes knoflook fijn.
2 Smelt de vetstof (Solo) in een grote pot. Laat hierin de fijngesnipperde uien en knoflook stoven.
3 Het varkensvlees goed afbakken in diezelfde pot en daarna uit de pot nemen.
4 De spekblokjes heel even afbakken en uit de pot nemen.
5 Voeg (indien nodig) tijdens het afbakken van (3) en (4) wat vetstof en vleesbouillon toe. Kruid met een weinig peper en zout en paprikapoeder.
6 Hou het stoofvlees en de spekblokjes even apart. Voeg de in stukjes gesneden wortelen, paprika's en pastinaken toe. Laat even stoven.
7 Voeg daarna het stoofvlees en de spekblokjes weer toe. Gebruik voldoende bouillon. Proef en kruid eventueel bij met peper, zout en paprikapoeder.
8 Laat het geheel 45 minuten stoven op een laag vuurtje, onder gesloten deksel.
9 Voeg daarna ook de tomatenstukjes, de tomatenpuree en de aardappelen toe. Goed mengen en de laurierblaadjes toevoegen.1
0 Laat het geheel nog 1 uur verder sudderen op een laag vuurtje. Goed omroeren en af en toe proeven.1
1 Check regelmatig de gaarheid van het vlees, tot het vlees mals genoeg is. Ben je nog niet tevreden over de gebondenheid van de saus, voeg dan eventueel wat culinaire room toe.1
2 Dien op met pasta, rijst of noedels (foto). 1
3 Tip: het succes van dit gerecht ligt bij je eigen smaakpapillen, regelmatig proeven dus!1
4 Tip: de spekblokjes zijn essentiële smaakversterkers, geven het geheel ook een winters karakter.1
5 Tip: pastinaken zijn qua smaak vergelijkbaar met wortelen, maar dan gesuikerder. Deze groenten zijn evenwel niet overal te verkrijgen. Wil je toch meer groenten, werk dan met champignons.1
6 Smakelijk!
Goulash met seizoensgroenten (winter) is een recept van Solo Open Kitchen