Ribkoteletten met stoemp

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes, goed spoelen.
  • 2 Spoel de waterkers en snij er de onderste 5 cm af.
  • 3 Snij het wit van prei in stukken van 5 cm en spoel zorgvuldig.
  • 4 Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur.
  • 5 Warm de melk even op.
  • 6 Stoof ondertussen de prei enkele minuten in 2 eetlepels hete solo, voeg er dan de waterkers bij en laat die smelten.
  • 7 Doe de aardappelen door een roerzeef, of plet ze met een stamper, voeg er de prei, waterkers en warme melk bij tot je een smeuïge puree bekomt, kruid af met pezo.
  • 8 Kruid de koteletten met pezo.
  • 9 Verhit 2 eetlepels solo in een braadpan en bak de koteletten enkele minuten op een hoog vuur en dan nog enkele minuten op een laag vuur.1
  • 0 Haal ze uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.1
  • 1 Verwijder het overtollige braadvocht uit de pan en blus de pan met de bouillon, schraap de braadresten los en laat even inkoken.1
  • 2 Doe de mosterd bij de jus, roer goed om en kruid af met pezo.1
  • 3 Leg de koteletten op warme borden, lepel er de jus over en serveer de stoemp erlangs.

Ribkoteletten met stoemp is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Clafoutis van tomaat (tomatenquiche zonder bodem)
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zwitserse Varkenskoteletten
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten Met Arbrikozensaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse Varkenskoteletten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept