Zoek
Gehaktballetjes in tomatensaus op grootmoeders
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 g gemengd gehakt
50 g Solo
1 bakje Parijse champignons
3/4 blokje vleesbouillon
3 eetlepels vloeiende bloem
1 doosje tomatenpuree
1 prutje ketchup
12 druppels azijn
1 theelepel witte kristalsuiker
6 komkommertjes
Bereiding
1
- draai het gehakt in balletjes
2
- maak de champignons proper en snij ze in schijfjes
3
- laat een lepel Solo smelten in een pan en voeg er de champignons aan toe
4
- los het bouillonblokje (runds- of kip-) op in een groot glas water
5
- doe 3 eetlepels vloeiende bloem in water om een opgeloste brij te bekomen
6
- smelt een lepel Solo in een pot en voeg er de opgeloste bouillon bij
7
- voeg er al roerend de opgeloste vloeiende bloem aan toe
8
- doe er de tomatenpuree bij samen met een prutje ketchup
9
- nog wat extra water (naar wens : slappe of dikke saus) en aan de kook brengen1
0
- enkele druppels azijn (zuur) en een theelepel kristalsuiker (zoet)1
1
- voeg er dechampignons en gesnipperde komkommertjes aan toe1
2
- bak de gehakballetjes met een korstje aan en voeg ze bij de saus1
3
- serveer met natuuraardappelen of aardappelpuree
Gehaktballetjes in tomatensaus op grootmoeders is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
IJshartjes
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slaatje van maatjes met groene appel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept