1 Snij de zongedroogde tomaten in stukjes en de 8 basilicumblaadjes in reepjes.
2 Vermeng dit met de geitenkaas en kruid met pezo.
3 Snij de varkenshaasjes in de lengte voor 3/4de open en bestrijk ze met het geitenkaasmengsel.
4 Doe ze weer dicht, kruiden met pezo en omwikkel ze met de parmaham.
5 Bind ze dicht met keukentouw.
6 Verhit wat olijfolie in een antikleefpan en doe er een soeplepel solo bij.
7 Kneus het knoflookteentje en leg het samen met de varkenshaasje in de pan.
8 Zet het vuur lager en bak de varkenshaasje in ongeveer 15 à 20 minuten mooi bruin en gaar.
9 Haal de varkenshaasjes uit de pan en laat ze en tiental minuten rusten onder aluminiumfolie.1
0 Verwijder het overtollige vet en de knoflook uit de pan en deglaceer de pan met de kalfsfond.1
1 Giet er de room bij en laat inkoken tot sausdikte, kruid af met pezo.1
2 Verwijder het keukentouw en snij de varkenshaasjes in plakken, napperen met de saus en serveren met de puree.1
3 Puree: juist voor u de varkenshaasjes in de pan legt.1
4 Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook ze gaar in gezouten water.1
5 Giet de aardappelen af en laat even uitdampen op het nog warme vuur.1
6 Plet de aardappelen fijn met een pureestamper en doe er een scheut olijfolie bij tot je een mooie gladde puree bekomt.1
7 Roer er de kruiden door en kruid af met pezo.1
8 Tip: De puree kan je best ook op voorhand maken.1
9 Doe de puree in een niet te hoge ovenschaal, maak er met een vork strepen in en leg er juist voor u de puree in de oven zet enkele klontjes solo of hoeveboter op, zet in een voorverwarmde oven op 180° tot je een mooi bruin korstje bekomt.2
0 De Parmaham kan je vervangen door, Serranoham, Gandaham, Coburgerham...